tisdag 27 april 2010

Beställning - del 1

Då har jag äntligen fått det första kortet klart på min första beställning! Det är till en liten kille som fyller 12 år.



Då han visst gillar blått så höll jag mig till det med lite inslag av brunt...



Samtliga stämplar är från Bildmålarna, underbara!




Och det blåa pappret är en favvo! Texten är utstansad med alfabetet Morgan i en cuttlebug.



Nu hoppas jag de gillar kortet!

torsdag 22 april 2010

Studiebesök hos Bildmålarna

Idag har jag varit hos kompisar och tapetserat, men jag unnade mig en paus för att göra ett studiebesök hos Bildmålarna i Fornåsa ( hade ingen aning om att de fanns så nära). De gör de mest söta stämplar och jag fick vara med vid tillverkningen av ros staketet jag köpte med mig hem. Väldigt intressant att se och jättetrevliga människor.
Jag kom hem med ganska många stämplar,10 för att vara exakt och fler ska det bli. Får nog besöka dem snart igen. Det första jag gjorde när jag kom hem idag var att beställa något som kallas klubbpaket. Detta innebär att man i brevlådan får ett helt ark med specialstämplar som inte går att köpa separat. Pris 300 kr, som hittat! Ska bli jätteintressant å se vad det blir. De är hemliga fram till leveransen. Kul å få ett "hemligt" paket.
Men tills dess har jag dessa stämplar att skapa med...


Dessa tre heter från vänster "Mimo träd", "Mimosa-brygga" och "Tossa paddel"


Dessa tre heter från vänster "Mimosas fågelholk","ros-staket" och "höstträd".


Dessa fyra heter från vänster "Mimosa på bänk", "Mimosa med paraply", texten "Vänner är blommor i livets trädgård" och längst ner "Mimo fiskare".

Tycker du som jag att dessa är söta små måste-ha stämplar eller är nyfiken på vad de mer har, besök deras hemsida som jag lagt i länklistan.
Enjoy!

Scrapkurs igen :)

Japp, då har man varit på ytterligare en scrapkurs på scrapbutiken med personalklubben. Och det var lika roligt som tidigare, om inte ännu roligare. Tjejerna som var med var fantastiska. Och jag fick delta endel med att hjälpa dem igång, hitta saker och med tips. SÅÅÅÅÅ KUL! Tack Jonny för en kanonkväll. Men själv fick jag bara till en layout och den ser ut så här.



Staden bakom skar Jonny till med hjälp av en maskin som kallas cricut (vill ha), även molnet är utskuret med hjälp av den. Sen testade jag att använda lite vit akrylfärg på en riven bit wellkartong och en svart punchinella som jag klippte till.Två olika band och tre knappar hamnade längst ner och fåglarna stämplade jag och färglade med distressen. Texten använde jag mitt favoritalfabet Hippie Chick som de har (hm, måste nog köpa det snart).
I molnet har jag dolt en tagg som jag har skrivit ner journeling på, alltså den berättelse som finns runt korten. I tagen fäste jag ett band så den lätt ska gå att få upp. Även lite pärlor kom med på molnet. Korten och ramen bakom stansade jag ut med spellbinders.

Hann även med lite planerande inför våran halvmara scrap här i Ljungsbro. Jonny och Petra ställer upp på alla vis, med leveranser, hjälp med paket, utmaningar och ett och ett annat pris. De kommer även att vara med oss och tipsa och visa lite olika verktyg. Längtar massor tills det är dags den 16 maj.

tisdag 20 april 2010

Måndagsscrapp i Scrapbutiken

Äntligen måndag! Det är något jag ALDRIG brukade säga förut. Men nu innebär ju måndag jourfri vecka en helkväll av scrapp i gott sällskap :) Och dagens alster blev ett kort.




Och det gjorde jag i nästan bara blå och vita nyanser. Såg det glittriga bubbliga pappret och tänkte... Svensk sommar så varför inte göra en liten sommarhälsning :)
På kortet har jag en magnoliastämpel och lite fina rosor. Och ett sött band som knyter ihop det och döljer insidan.




Men när man öppnar det ser det ut såhär. Pojken med båten är en stämpel från Bildmakarna. Solen, stövlarna,stenarna med gräs och texten "trevlig sommar" är för mig okända stämplar. Gjorde två tags i fickor på sidorna där man kan lämna små meddelanden. Bottendelen stämplade jag med en bubbelstämpel och embossade med clearpulver. Sen klippte jag ut några bubblor från den bit papper jag hade kvar och klistrade dit.



Var hos en kompis i helgen och fikade. Då hade jag med mig några kort och hux flux fick jag min förta beställning på kort... inte ett utan tre stycken. Jättekul! Ser fram emot att få börja med dem men väntar hem några magnoliastämplar jag roppat in på bland annat tradera och hittat på Scappiz forum....
Förhoppningsvis kommer några trilla ner i brevlådan redan i morgon... Och i morgon så är det även dags för personalklubben på Cloetta att köra in andra scrappingkurs på Scrapbutiken. Ska bli kul å se om några nya stjärnor tänds på scraphimlen :)

Men nu är det dags för mig att sova. Night-i-night, sleep tight!

torsdag 15 april 2010

Avanserat kort

Nu har jag gjort ett kort som jag såg i senaste numret av Magnoliatidningen. Det har tagit mig två dagar men jag är ganska stolt över resultatet. Varit mer detaljer att tänka på än mina tidigare försök men så roligt det var, har redan börjat på ett nytt.
Tror att jag börjar få till färgningen av Magnolias stämplar också.



Så här ser det ut oöppnat. Har satt flera olika papper i lager och fäst ett band under så man kan knyta ihop det. Har även med en sittande Tilde på framsidan. Älskar Magnolias stämplar, de är så söta! Och lite blommor måste jag ju få med, lyfter ju resultatet ganska mycket.





När man knyter upp kortet och öppnar luckorna möts man av det här... kunde ju vara snyggare... Men då fäller man ner den sista delen och då ser det lite bättre ut...

På insidan av båda luckorna finns små fack där man kan stoppa tags i som jag gjort i den ene och om man vill ge bort i present, pengar eller presentkort i den andra.



Som jag sa tidigare är jag ganska nöjd med kortet men mycket av det ligger nog i hur lång tid det faktiskt tog att göra det. Håller på och budar på ett par Magnoliastämplar, ska nog samla på mig ett par tror jag, de är ju så söta...
Men nu är det godnatt!

tisdag 13 april 2010

Leverans från Bumbelbee...

Äntligen har det kommit! Mitt paket från webbutiken Bumbelbee som jag beställde förra veckan...

Det tog lite tid att få iväg då det väntade på att få in de nya diesen från Tim Holts... Men det var det värt för skylten är ju underbar. Var tvungen att göra en direkt, och testa biet, hunden och fjärilen också... Dessutom fick jag en del papper, rubons och massa knappar som jag beställt... Längtar till helgen då man kan sitta i lugn och ro och testa dem i olika layouts och kort.



Måste nog bli lite bättre dessvärr på att rita till ögon, för kaninerna ser ju nästan förbannade och lite otäcka ut ha ha ha. Är ju inte meningen att man ska skrämma slag på folk...


Jag pillade även till en till tändsticksask när jag ändå var i farten, har ju tänkt att altra lite till den loppis jag ska iväg på den 8 maj i Tranås. Smålands längsta loppis :)
Men nu är det dags att göra mina timmar i chokladfabriken...

måndag 12 april 2010

Altra?

Att altra som jag har förstått det, går det ut på att scrappa föremål, som inte är menat att scrappas... Jag har altrat några sådanna föremål idag.




Först så gjorde jag en vanlig tändsticksask, av den lite större storleken, satte Biltemas dubbelhäftande tejp på och fäste valt pappret. Sen dekorerade jag med en stämpel som jag färglade med distress och metallicvattenfärg, band en dubbelrosett och satte fast den. Sen fäste jag även en blomma och en 3D stickers. Glöm bara inte att lämna sidorna orörda så man kan tända stickorna i asken :) Ser betydligt roligare ut nu tycker jag.

Och sen gav jag mig på en liten ask med Risen choklad (mums). Jättebra att ha när man går bort eller för att skänka ett litet tack till någon? Det finns endel chokladaskar som är bättre än andra enligt min mening då man gärna vill att chokladen fortfarande ska vara inplastad när man ger bort den. Förslag på bra askar är den lilla Risen, After Eight - den större asken, Tofiifee... Vet du någon fler bra ask så komentera gärna. Tips är alltid välkommet.



På asken fästa jag tejpen runt om, valde ett papper och sen dekorerade jag med lite hörn, band, blommor och pärlor. Taggen stämplade jag och embossade i två färger.



Jag har idag på förmiddagen varit i Mantorp och scrappat med en liten men engagerad skara, jättetrevligt! Då gjorde jag ett kort i enbart färgerna orange, grönt, gult och lila. Tanken var att jag skulle skicka in resultatet som ett bidrag till Scrappiz CC men jag hann inte, blev slagen av klockan i sista sekunden... som vanligt.
Nu är alla tävlingar avslutade och massa fina bidrag att beskåda.


Det var allt för idag, men det är ju en ny dag i morgon, med nya möjligheter! Nattinatti!

söndag 11 april 2010

Snabbshopping som slutade i helkvällsscrapping...

I torsdags skulle jag bara in till scrapbutiken och köpa några saker som jag behövde, som en swirl och någon annan rolig stämpel, men det slutade med att jag blev kvar till strax efter 22 och gjorde två nya kortmakare sällskap på kortkurs :)
Så det kan gå, två kort blev gjorde... Finns ju så mycket roliga stämplar så man nästan blir sjuk...



Men då min mors gubbe fyller år så tänkte jag göra ett kort till honom, och här kommer det resultatet. Jag tycker gubben är så charmig :) , ja stämpeln alltså ;) Och jag testade Polycrompennor för först gången, är nog ett "måste ha"... men det får nog vänta lite...




Sen gjorde jag ett kort med promarkers, och de var också roliga... Helt olika resultet. Fjärilarna embossade jag med clear pulver och doodlade lite. Det åker nog till samlingen. Vet ju inte riktigt vad man ska göra med alla kort. Kan ju inte skicka kort till familjen varje vecka, de blir ju bortskämda :)


Idag har jag varit inne och träffat Linköpings scrappgäng i tannefors, men har väl inte fått så jättemycket gjort då jag tog en tripp till Designats lagerförsäljning som hadde öppet. Uj uj uj, vad jag vill ha! Köpte lite stämplar och papper och lade in en beställning (äntligen) på stacken "Once upon a time" Längtar tills de kommer hem. Passade även på att beställa några speciella papper med Cupcakes som jag såg på Linköpingd scrapträff. Får nog ta en tripp dit igen nästa gång som de har lageröppet.
Här är en liten bild från scrapträffen...






När jag kom hem så började jag färglägga några av de stämpeltryck jag iallafall fick till på träffen och det blev tillslut ett färdigt alster.





Den här LO:n är en del av ett minialbum som jag gör som ska bli en överaskning till min mor på hennes födelsedag. Hoppas verkligen inte hon hittar hit innan den 27 april :O


Nu är det dags för mig att knoppa för i morgon bär det av till Mantorp och en scrapträff där. Alltid kul att träffa lite nya människor. Hoppas bara att jag kommer upp, går ju fortfarande på natttiderna lite, klockan är ju ca 03,25 så det är väl dags att släcka ner och söka efter John Blund...
Natti natt.

onsdag 7 april 2010

Nytt utseende...

Då jag nu känner att blogga är något jag gärna fortsätter med så ville jag få ett utseende på bloggen som var mer jag.
Och då råkade jag hitta en rolig sida, se länken längst upp, som gjorde det väldigt enkelt att piffa till bloggen... Nu känner jag mig mer hemma. Säg gärna vad ni tycker, kommentarer är alltid roligt att få.

Jag vill gärna tipsa om hur man själv kan göra en rolig dekoration som jag har använt på flera av mina LO:s - vindsnurran...


Börja med att välja ett papper, helst ett ark med mönster eller färg på båda sidor då det kommer att synas. Annars väljer man ett ensidigt ark, låter baksidan vara vit eller distressar den, som jag gjort här. Klipp ut en helt jämn fyrkant, tänk på att så stor som fyrkanten är, så lång blir vindsnurran.
Sedan skär (eller klipper) du i den från alla hörnen, men lämna en yta i mitten som håller ihop pappret, inte för liten då den då lätt går sönder.





Sen rullar/viker du in varannat hörn mot mitten och fäster det där med tex dubbelhäftande tejp. Då ska fyra hörn vara invikta. I mitten kan du sedan fästa valfri dekoration, som en knapp, blomma, brad eller något annat skojigt...






Sådär, klart! Bara att fästa på din LO eller kort. Vill man kan man även chalka kanterna för extra effect. Prova gärna med mönstrat papper också, blir supersnyggt!

Helgscrapp

Hoppas att ni alla har haft en glad påsk!
Jisses, det märks att våren är här, kalendern är snart fullbokad, redan!
Visst är det underbart. :)
Den här helgen kommer jag att ägna åt scrapping...
Lördagen så är det träff i Linköpings scrappsällskap i Tannefors och på söndag ska jag besöka ett gäng i Mantorp... Håller även på och planerar en scrappmaraton här ute i Ljungsbro för Cloettas anställda i personalklubben. Vi har varit på en kurskväll inne i Scrapbutiken och kommer att ha ytterligare en den 20 april.

Är det fler som märkt att när man väl har hamnat i ett "scrappberoende" så tar det plats i nästan allt man är involverad i, får ideér om hur jag ska lägga upp en LO som jag sen kan gå och fundera på nästan en hel dag.

Vill även påminna om att Scrapiz och Brunsons CC ännu pågår i några dagar till så kollla gärna in där och bidra med en LO eller ett kort till någon av alla deras utmaningar.

tisdag 6 april 2010

Nytt bidrag till Brunsons CC



Den här gången fick jag jobba lite och framförallt fundera en hel del över mitt bidrag, utmaningen heter ju "något nytt, något gammalt och något lånat"
För att hitta dekorationer som skulle passa in på det och passa med ett foto så tog det lite tid, men så fort jag såg mina föräldrars brölloppsfoto så fick jag en idé...
Pärlbandet blev det nya som jag gjorde själv, kortet och den virakde spetsbandet är gammalt och broschen lånad... Kul tema som krävde lite eftertanke...

måndag 5 april 2010

Brunsons CC

Nu har Brunsons dragit igång en CC? Jag kan ju säga att jag inte riktigt vet vad CC står för men det innebär i allafall en massa tävlingar på nätet. Och flera riktigt roliga utmaningar har jag hittat. Jättebra när fantasin och inspirationen tryter som den gör ibland... Jag har lämnat in flera bidrag...



Utmaning 2: Skiss-utmaning
Den här LO:n gjorde jag efter en skiss man skulle göra sin egen tolkning av. Fotot är på min far och lillebror.Första gången jag använder nålar i en layout.















Utmaning 3: Kortskissen
Här skulle man tolka en skiss och göra den i glada färger. Då mitt urval av stämplar fortfarande är väldigt begränsat så kommer ni se samma stämplar dyka upp flera gånger... Har även upptäckt att punchilla är väldigt kul att använda också...




Utmaning 8: Kort, scrap eller alter
Här skulle man inspireras av ett kort med lite olika ting på och jag fångade upp ett rutmönster på en kruka som jag tyckte var lite kul.















Utmaning 12: Klipp och doodeling.
I den här utmaningen fick man skapa helt fritt bara man hade med utklippta saker och doodeling. Jag klippte ut både fjärilar och blommor och ritade in färdvägar på flera av dem.... Fotot är från en modevisning för bröllopskläder som jag var med på för ganska många år sedan...















Utmaning 5: Bingoscrap
Här fick man välja en vågrätt eller lodrätt rad på en bingo-bricka där det istället för siffror står vad man ska använda på layouten... Detta är det bidrag som jag deltar med, men jag gjorde ett annat bidrag först som inte vart godkänt för jag hade med något som inte fick vara med. Jag missförstod uppgiften lite i början... men jag visar den iallafall för er :)





Jag valde en rad där en ruta innebar att allt material skulle vara i ceris, turkos och limegrönt. Mina favvofärger men jag använde en punchilla som däremot inte stod med. Tänkte inte ens på det men jag bestämde mig för att låta layouten vara som det är för det viktiga är ju inte själva tävlingen utan resultaten.


Flera bidrag kommer...

Vill du också vara med? Gå då in på deras sida och bli medlem. Finns redan massa av roliga bidrag att titta på.
http://brunsonscc.forum24.se/brunsonscc.html

fredag 2 april 2010

Karlstadsscrapp & långfredagsscrapp...

Idag fick jag ett bekräftande mejl på min anmälan till scrappträffen och mässan i Karlstad den 2-3 oktober. Jättekul men det är lååååååååååååång kvar tills det är dags. Men det är alltid bra att ha något att se fram emot :) I sommar ska jag åka till Cloettas hus i Spanien på en veckas semester men nu har jag ju något att längta till även när jag kommer hem.

Morgondagens påskmiddag med familjen har vi skjutit på till söndagen då lillebror inte kunde (och jag gärna ville göra något annat ;) )
Så istället kommer jag att befinna mig i några ABF lokaler i tannefors för lite påskscrapp med ett annat gäng glada tjejer, så någon jättelång sovmorgon blir det inte. Väskorna är redan packade och står startklara vid dörren... Så nu ska jag kramas med kudden ett tag så man är lite pigg i morgon! Nattinatt...

torsdag 1 april 2010

Tävlingsbidrag till Svensk Scrapbooking


När jag kom hem ikväll vid nio, efter den här månadens övning med brandkårn så fick jag för mig att jag skulle testa och delta i en nättävling på Svensk Scrapbooking. Jag valde moment Skissen och så här såg den ut... Blev jätteinspirerad och satte igång direkt och tänk att jag hann bli färdig. Jag laddade upp mitt bidrag en minut innan midnatt...


Jag vred skissen ett kvarts varv, använde ett vinrött cardstock som grund och sen ett mönstrat papper från BasicGrey som heter eskimo kisses - starry night. Bakom korten sitter lite svart cardstock. Vindsnurran gjorde jag av lite rosaprickit papper och stämpalde en blomma som jag färgade med en lilarosa metallicfärg. Två diamanliknande lila stenar fick stå för "blinget" och två blommor.
Rubriken var färdiga bokstäver som jag fått via Creative club. Sen var jag ju tvungen att distressa journelingpappret rosa då jag, som tidigare sagt, älskar distress och rosa! Motiven på korten är min grannes jättehärliga hund Tarzan, alltid full med bus.
Jag var ute och kikade på de konkurerande bidragen och det är ett tufft startfält. Massor av fina bidrag... Men det var kul att göra LO:n iallafall.
Tidigare idag hann jag att göra ett till påskkort så nu har jag fyra så alla tilltänkta får ett eget... Ska bli kul och se vad familjen tycker om dem...


Den här stråstämpeln är jättehärlig men jag väntar på att Minelles blom- och stråstämplar ska komma in till Scrapbutiken, de kommer att bli kanonfina ihop!
Har använt samma stämplade ägg som tidigare och färglade det med metallicfärg, björnen är en av mina nyinköpta stämplar. Texten på övre delen av kortet är Minelles "En hälsning & en önskan om en underbar vår" och den nedre på taggen hennes senaste Glad Påsk... Underbara! Satte två taggar bakom varandre så jag kan skriva en hälsning på den ena... Jag fäste dem med en brad. Fjärilen köpte jag på medmera och målade färdvägen med en svart penna. Lite halvpärlor som stöttar upp kortet. Det var ju riktigt kul att göra kort också... Men nu är det dags att krama kudden. Natti natti...