måndag 28 juni 2010

Bloggcandy Skogstokiga


Den här bloggcandyn kan man bara inte missa, bara äääälskar deras stämplar!

Så klicka på rubriken på inlägget så kommer du dit!
Å glöm inte att delta i min bloggcandy heller!

/Kattiz

söndag 27 juni 2010

Anar ugglor imossen?

Designat har en rolig tävling med en färgkombinatin som ska dominera ett kort eller en LO och jag valde att göra ett kort, men av scrapbitarna gjorde jag även ett bokmärke i samma tema.


Kortet gjorde jag av ett gult cardstock som jag skar ut en längd på 15*29. Sen bigade jag på 14 cm, skar av enligt bilden och fäste ytterligare en snedbit på 14 cm men åt andra hållet. Sedan var det bara att välja mönstrat papper och skära till. De ända dekorationerna jag använt är ugglan, Happy Birthday märket, tre pärlor och ett band.


Så här ser det ut när man öppnar kortet, även insidan fick papper i samma stil.


Till bokmärket använde jag scrapbitar som blev över,tre pärlor, band och en uggla. Jätte enkel att göra.


Såhär använder jag mitt nya bokmärke, bara att hänga över kanten på sidan.



Så nu längtar jag till semestern och stranden, där jag ska ligga och läsa en bra bok :)

Nyfiken på Designats månadstävling? Bara å klicka på rubriken på inlägget så är du där. Dags att sova så jag orkar upp till midsommarbingon med svensk scrapbooking :)
Natti natt!

lördag 26 juni 2010

Tagning 2 - boken

Den bok jag altrade blev inte godkänd enligt kriterierna för den utmaningen så jag gjorde en ny.


Jag gjorde en liten ask som jag limmade fast på en bit kartong. Jag fäste fina papper på dem båda innan ihopsättning. Lät kartongen sticka ut lite på sidorna, fäste ett band under pappret för att kunna knyta ihop boken och sedan dekorerade jag med en stor muffinsstämpel från skogstokiga.På kanten sitter ett pappersstycke som jag torrembossat - with love...


På insidan stansade jag ut en bit av det rutiga pappret och chalkade kanterna med embossingdyna och doppade i pulver för att sedan värma. De små muffinsstämplarna på insidan vet jag inte var de kommer ifrån. Asken har jag fyllt med godis...

Kul ide att ge bort som födelsedagskort.
Hoppas denna blir godkänd:)
Men nu ska jag sova.
Hoppas att ni alla haft en fin midsommarafton.

fredag 25 juni 2010

Midsommarcrop - bidrag 14...last one.

Här kommer mitt sista bidrag till Svensk scrapbookings Midsommarcrop.
Denna utmaning går ut på att man skulle scrappa någonting med inspiration från någon låt man förknippar med midsommar. Det första jag kommer att tänka på var små grodorna, men då jag redan gjort ett grodalbum så tänkte jag vidare...
Och en låt vi lyssnat på ganska mycket är just... sommartider med med Gyllene tider så då gick jag på det! Och alltid lika kul att göra ett riktigt somrigt kort!


På framsidan har jag använt en spellbinder för att få ut ett fönster. Pappret jag använt heter Ruta Beige ur kollektionen drömmar och kommer från Inkido.Snäckstämpeln fick jag med när jag köpte en scraptidning igår och sen massor av blommor och bling och en metallsjöstjärna.


På insidan har jag använt Thank´s a latte från Ladybug, ett jättefint tvåsidigt papprer. Stråstämpeln är det okänd härkomst (ev. inkido?) och är stämplad med distress och sedan har jag lagt på lite sticklers. Tjejen kommer från Magnolia och det hon sitter på har jag gjort själv (måste köpa badring eller något annat hon kan sitta på).
Fjärilen tror jag kommer från inkido och solen från stämpelboden.

Nu ska jag in och anmäla mig till midsommarbrud, som man bara kan anmäla sig till om man har deltagit i samtliga utmaningar... och det måste jag säga att det är det ända som är bra med att vara sjuk, jag har hunnit :)
Men måste säga att det känns lite tomt nu när det är över... hm, ska se om jag inte hittar någon mer utmaning någonstans.... he he he...

Bloggcandy hos Pysselsystrarna



Pysselsystrarna har en hemlig bloggcandy, jättespännande.
Klicka på rubriken så kommer du dit direkt!

Bloggcandy hos Ulrika...



Här kommer ytterligare en mumsig bloggcandy! För att hitta dit... klicka på rubriken.
Passa på... sista dagen IDAG!

torsdag 24 juni 2010

Beställning Toffiffee

Fick en beställning av en go vän på en chokladask som de ville ge bort i födelsedagspresent istället för kort så då gjorde jag en Toffiffee som är så bra att altra. Och detta blev resultatet.


Jag har använt mig av en magnoliastämpel och en grattisstämpel som jag tror kommer från Inkido? Födelsedagstaggstämpeln kommer från skogstokiga.


Hoppas den uppskattas för bådet utsidan och insidan nu ;)

Midsommarcrop - bidrag 12-13

Här kommer de två näst sista bidragen till midsommarcroppen, nu har jag bara en kvar att göra sen.


Den första är en Lo som jag scrappat efter en bingorad som jag valt. Innehållet i min rad var: olika typsnitt, spets, blommor, tags och fjärilar.
Mitt upplägg var att få känslan av att man stod utabnför ett fönster och tittade in, med blomrabatter.


Mitt andra bidrag idag är ett kort som det skulle vara antingen 7 olika sorters blommor på eller med max tre samma men då skulle alla vara i olika färger.
Jag valde det senare alternativet.

Imorgon avrundar jag med den sista tävlingen...men nu. Godnatt!

onsdag 23 juni 2010

Mera bloggcandy Gurkiss

Hittade ytterligare en bloggcandy som jag vill tipsa om...
nämligen hos gurkiss. Och där är det 5 magnoliastämplar som kan vinnas.
Kul när det händer lite :) Pågår till den 28:e juni.

Så kolla gärna in den också, för att komma dit, klicka på rubriken på detta inlägg




//Kattiz

Även en bloggcandy hos Bumblebee...

Idag händer det mycket. Hittade en supernice bloggcandy inne hos bumblebee också, så passa på att vara med på den också... Klicka på rubriken så kommer du till candybloggen direkt.

Detta kan du vinna där.


Önskar er lycka till även där!

Min bloggcandy! Flower Power!

Idag fick jag äntligen min efterlängtade leverans av blommor som jag beställt så det vill jag fira med en liten bloggcandy. :)
Och vad är bättre att få, såhär i midsommartider, än just blommor?
Så det du ser på bilden kan du vinna, 50 blommor i olika arter och färger...



Det du behöver göra är följande:

1. Skriv en kommentar på detta inlägg så får du en lott.
2. Lägga upp dig som följare av min blogg så får du en till lott.
3. Lägga upp en bild på bloggcandyn på din blogg och länka hit, så får du ytterligare en lott.

Bloggcandyn pågår till den sista juni,midnatt och lottdragningen den 1 juli.

Nu önskar jag er alla lycka till!

//Kattiz

Midsommarcrop - bidrag 10-11

Här kommer två Lo:s som jag gjort. Riktigt roliga att göra...


Den här första skulle vara inspirerad av ordet sommarlov och då letade jag fram en bild från somrarna när jag var liten, använde ljusa, somriga färger och blommor för det hör ju , enligt mig, till sommaren! Pappret jag använt till denna lo har jag fått via creative club, likaså ett av scrapbitarna.


Den här andra Lo:n skulle vara inspirerad av bilden på denna härliga bil. Och det fanns ju massor att inspireras av... :) Efter lite pill fick jag till den här Lo:n.



Jag har tagit upp färgerna från bilden, likaså blommorna. Har även fått med hippi/fredssymbolierna också. Synd bara att färgerna inte kommer fram riktigt rätt när man tar kort. Nu tror jag att jag bara har tre tävlingar kvar att skapa till, får nog hålla på mig lite så jag har något kvar till helgen.

Midsommarcrop Bidrag 5-9

Här kommer laddning 2 av mina bidrag till Midsommarcropen på Svensk Scrapbooking.


Denna del bestod av att göra ett minialbum som har med midsommar att göra och då tänker man ju jordgubbar, sill, snaps, midsommarstång, blommor och som jag valde...grodor. Blev ganska nöjd själv faktiskt. Som syns på bilden bär grodan albumet på magen. Men några foton har inte kommit dit än utan det får bli efter midsommar.


Nästa tävling var att man skulle göra en distressruta, antingen på kort eller lo. Svensk scrapbooking har en jättebra film om hur du gör, men man kan väl säga att man färgar i en mall/ram eller liknande. Sedan använde jag två stämplar och lite dekorationer. Nu fick jag också användning för min nya, fina, ROSA Crop-a-Dile...


Det här kortet gjorde jag efter en skiss som man skulle inspireras av både färgmässigt och av upplägget.SurfEdwin kändes som rätt kille för jobbet och färgerna för jag tänker sommar när jag såg skissen...


I denna tävling skulle man altra en bok, eller göra en själv. Jag altrade en anteckningsbok som jag kan använda att skriva ner nya ideér i till min scrapping.


LO skissen. Jätterolig att göra, och man får användning på många sparade scrapbitar. Första Lo:n jag gjort på riktigt länge, får nog bli fler, eller rättare sagt det kommer bli fler då det finns flera sånna utmaningar i cropen...

Fler bidrag kommer... sen ska vi ju spela bingo i helgen också, men det berättar jag mer om då!

måndag 21 juni 2010

Bloggcandy hos Scraplagret

Scraplagret har kört igång med en bloggcandy med masssssor av fina stämplar...



Blir du lika sugen på att vinna dem som jag kolla deras blogg om hur du gör...
Bara att klicka på rubriken så kommer du dit.

Nu hoppas vi bara att turen är med mig för en gångs skull...

Midsommarcrop - bidrag 3 och 4

Idag blev det två kort till två olika tävlingar. Den ena gick ut på att man skulle göra något runt, svart och vitt... Alla andra färger var bannlysta och det var en jätterolig uppgift att sätta tänderna i. Framförallt för att jag har väldigt lite grejor som inte är färg på, men det gick...


Hade ett svartvitt papper som jag använde med glittrande mönster på. Blommorna har jag gjort själv med quillingsetet jag nyligen köpt. Happy Birthday-stämpeln kommer från bildmålarna ( en favorit som ni kanske förstått ;) och trollsländan hade jag svart glittelim på då den var ljusblå från början.


På bottendelen använde jag en stämpel från Vilda Stamps, egengjorda och färdiga blommor och halvpärlor. En liten rulle band jag fast i ett organsaband som man kan skriva ett meddelande till mottagaren av kortet.



Nästa utmaning bestod av att använda minst 5 olika punchar/stansar. Jag råkade använda 8, som tur vad stod det MINST 5....


En kantstans från fiskars på det mönstrade pappret, ytterigare en från fiskars som jag trätt organsaband igenom, Trevlig sommar står med alfabetet Apricot, en spellbinder för att göra ramhålet i kortet, två olika för att göra blommorna, ytterligare en för att göra bladen...


Stämpeln kommer från Bildmålarna. På insidan har jag använt ytterligare en stans för att få till taggsen.

Imorgon kanske jag inte hinner med något bidrag då jag ska på middag hos Pera och Jonny, med de andra inspiratörerna för Scrapbutiken. Ska bli kul och träffa alla...

So long, scrap along...

söndag 20 juni 2010

Midsommarcrop - bidrag 1 och 2

Just nu pågår för fullt en midsommarcrop på svensk scrapbooking och här kommer mina två första bidrag dit.


Första tävlingen jag gav mig på handlar om att göra ett eget bokmärke med bokstäver...massor av bokstäver så det nästan exploderar... Här fick jag nytta av alla bokstäver som jag sparat på... Stämpeln är från tidigare Stämpelbodel och textstämpeln Relax från Popcorn.

Mitt andra bidrag är till kortskissen. Den såg ut så här...


Och mitt kort blev sån här...


Stämpeln kommer från bildmålarna, den blå bakgrunden har jag torrembossat med script. Båtstämpeln är jag lite osäker på ursprung men skulle nästan gissa magnolia... rätta mig om jag har fel.

Men nu ska jag sova, har varit en lång dag uppe på Stockholm Love och Viktoria och Daniels bröllop.
Fortsätter jobba mig igenom fler utmaningar. Delta du med vet ja....

torsdag 17 juni 2010

Spellbindersförvaring?

Om det var något jag hade problem med så var det förvaring av spellbinders. Efter ett tag vill de inte fastna i de pappersfoldrar man får med till dem. Men så fick jag ett tips från en scrapvän om att man kunde köpa magnetpärmar och förvara dem i och nu har jag fått tag på en :)


Och det blev ju riktigt bra! Men nu vill jag ju hitta fler då jag köpte denna av en privatperson, så om någon vet var man kan få tag på dem så skriv gärna en kommentar och ge mig/oss tips.

tisdag 15 juni 2010

Göra egna blommor 2

Provokraft Cuttlebug har kommit med en rolig nyhet. Såg denna för flera månader sedan på en USA-scrapsida och har letat med ljus och lyckta efter dem här i sverige och nu har de äntligen kommit! Det finns tre olika blommor, jag har fått hem två av dem.CUTTLEBUG Quilling Kit-Chrysanthemum och Daisy. Finns en blomma till som heter Rose/Carnation.



Så här ser de ut. Varje blomset innehåller 4 cuttingdies med olika motiv så man kan variera blommorna ganska mycket. En quillingpenna, lite stjälkar och en klar blomma.


Det har även kommit en nyhet med extra långa plattor till Cuttlebuggen men dem får jag vänta till nästa löning innan de får flytta hem till mig. Men det fungerade även med de vanliga plattorna om man la dem lite på tvären.


Man stansar ut de man vill använda och trär på dem på pennan och börjar rulla. Här har jag stansat ut tre stycken av den större Chrysanthemum. När man rullat en hel länga fäster man den i slutet med lite lim innan man börjar rulla på nästa.


När blomman var klar tog jag bladstansen och stansade ut gröna blad som jag fäste på blomman. Bara att börja forma och vika ut alla bladen. Jag dekorerade mina blommer med lite glittersticklers också... Klart och superenkelt!


Här är några av de varianter man kan göra.

Jag hittade dem på Bumblebee webshop 249;- och hos Designat 299;- i Linköping. De är även på väg till Scrapbutiken i Linköping... En väldigt rolig och användbar produkt som jag rekomenderar varmt! För att se hur de ser ut på kort, se inlägget tidigare idag. Happy scrapping...

Kort med skogstokiga...

Igår fick jag som jag skrev tidigare, hem de stämplar som jag beställt hos Skogstokiga, och här kommer två kort som jag gjort med några av dem.


På det här första kortet, som jag gjort som en handväska, har jag använt pensé/violbakelse från Skogstokiga och en grattisstämpel från Bildmålarna.Den har jag embossade i silver. Har gjort stommen på kortet men ett lila cardstock och det mönstrade pappret kommer från Making Memories. En pappersblomma med knapp fick också vara med.


Motivet har jag färglagt med PROmarkers och laggt Sticklers på blomman och glossy på frostingen.


På insidan har jag använt spellbinders för att få fram en plats att skriva något till födelsedagsbarnet på, lite blommor, en Ja må du leva-ettikett från Skogstokiga och en Celebrate stämpel från Popcorn. Längst upp har jag satt min nya, egna signatur som kommer att återfinnas någonstans på alla mina alster. Denna fantastiska stämpel fick jag i gåva när jag gjorde min beställning hos Skogstokiga. Helt fantastiskt!



Närbild på min signaturstämpel...


På nästa kort har jag använt en annan Skogstokiga-stämpel som heter "Bärbakelse" (de ser så smarriga ut att jag blir hungrig). Som stomme tog jag det som blev kvar på det lila cardstocket och ett annat Making Memories papper.


Även detta motiv har jag färglaggt med PROmarkers och använt glossy och Sticklers. Några pärlor och ett papper som jag stansade ut kanterna på fick pryda utsidan.



På insidan använde jag spellbinders och några blommor jag gjort själv med en nyhet som kommer från Cuttlebug. Mer om det hur och med vad jag gjort dem kommer snart.

Hoppas att jag har inspirerat till lite mer kortmakeri...