söndag 28 mars 2010

Halloween

Förra helgen var jag inne på Linköpingsscrappen på John Bauerskolan i Mjärdevi och gjorde mig rejält fattig. Större delen av det som låg i shoppingkassen var... halloweenpapper och dekorationer.
Har länge funderat över att sctrappa bilder från en halloweenfest från cirka 3 år sedan men inte hittat varken roliga papper eller dekorationer, men då har jag ju förståss inte hållt på så länge...
Men då hittade jag iallafall massor av roliga saker... och nu det bästa... till under halva priset! Kunde ju inte bli bättre :)


Den här layouten är en såkallade overlay, vilket betyder att det är en transparant papper (typ overheadpapper) med motiv laggd på ett färgat bakgrundspapper, så vill jag kan jag byta bakrundsfärg efter humör.
Jag distressade ett vitt papper lite grå-svart-orange-röd-grön... många färger he he, men jag kan inte rå för det... jag ÄLSKAR distressen, så användbar!

På overlayer satte jag fast en "tag" med passande text och ett av fotona med de utskurna pumporna. Bakom lite oranget nät som jag sparat från en pomelo jag köpt (en söt frukt som påminner lite om grapfrukt)
Samma nät använde jag även bakom nästa foto med fingrar och gelen med tänder i. Allt fastsatt med 3D-kuddar. Det tredje fotot är satt på ytterligare en tag. Halloweenrubriken är utskuret från ett papper med färdiga texter. Texter skriven på en dymo. Har du ingen dymo kan jag rekomendera en. Jag köpte min på Cleas Olsson för en billig peng. För att få lite glimmereffekt så fäste jag några klara rhinestones på utvalda ställen.

Den här layouten använde jag ett färdigt bakgrundspapper som jag fäste en förklistrad, transperant bård på, nästan i mitten. Längst upp i högra hörnet fäste jag den återstående biten av det oranga nätet. Jag distressade ett papper med nyanserna Old paper och Vintage Photo och klippte ut flikar i det. Kanterna chalkade jag med mörkt brun nyans. På det fäste jag ett foto, en tag som jag klippte ner, med text, flikade, chalkade och satte en rub-on längst ner. Sen lät jag två spindlar klättra i nätet (klistermärken fästa på 3D)
Längst upp i vänstra hörnet satte jag ytterligare en rub-on i form av ett spindelnät.
På nederdelen satte jag en tag med ett foto på och text "EEK!" som var rub-on. Runt fotot för att ta upp det blodiga satte jag röda halvpärlor.
Det andra fotot satte jag på ett svartglittrigt papper och skar ut så det fick en ram. Dem svarta katten är en rub-on, blommorna klistermärken på 3D-kuddar och texten från dymo.

Hoppas du fick lite ideér och inspiration till något spöklikt kreativt nu. Själv ska jag ner till brandstationen och göra ett av våra årliga test, gå bandet med full mundering i lutning. Och jag lovar, det är betydligt jobbigare än det låter!
Sen har jag hela kvällen till scrapping och det gillar vi! :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skitkul att du skaffat scrapblogg! Å jättebra att du beskriver hur du gör olika saker. Jag har haft problem att få till distressen! Tycker bara det ser kladdigt ut. Några tips där?
Kram Kicki

Kattiz sa...

Jag vet inte hur du gör, men jag börjar i mitten med en ljus färg, sen beroende på hur många nyanser jag ska ha så tar jag mörkare och mörkare ju längre ut jag kommer. Om ni är hemma något i påsk och du inte får en fin påskpresent ;) så kanske jag kan komma ut lite å scrappa? Man är ju ledig 4 dagar och jag har bara planer för fredagen än.

Anonym sa...

Ok, jag har bara en distressfärg än sålänge, kanske är därför jag inte får nåt djup i det hela! Ja klart vi kan scrappa lite! Beroende på vad magen säger då ;) Men vi kan ju höras av lördag eller söndag?
Glad Påsk!
/Kicki