söndag 30 maj 2010

Första beställningen - del 3

Var hemma hos min vän häromdagen och fick tillfälle att fota det tredje kortet. Så här kommer det....

På framsidan sitter Brunte från Magnolias stämplar. Tyckte det var passande då lilltjejen älskar hästar. Textstämpeln kommer från bildmålarna.


Inne i kortet har jag använt många olika stämplar, tjejerna är från Bildmålarna, fågelholken och fågeln lika så, solen och svamparna kommer från fd.stämpelboden men stövlarna är jag osäker på ursprung. Och lilla Ida blev så glad att hon fick ett eget kort då hon blev lite avis på sin bror och kusin som fick sina veckorna före...
Grattis i efterskott Ida och Linus!

torsdag 27 maj 2010

Scrapbutikens webbutik premiär

Idag har scrapbutiken öppnat sin webbutik och startar med en bloggcandy-tävling som heter duga...
Allt detta kan du vinna om du följer instruktionerna på deras blogg, och vem blir inte intresserad? Kika in på deras blogg och läs mer eller besök den nya webbutiken.



Ser med spänning fram emot hur det kommer att se ut med förändringarna som nu kommer, och på lördag har de öppet för sista gången i butiken i Linköping, sedan flyttar de hem den. Tror det kommer att bli kanonbra...

onsdag 26 maj 2010

Beställning - del 2



Det här kortet är till en tjej som fyller 20 år. Jag har hållit mig i mörka lila färger, mycket blommigt. Denna gång ville jag utmana mig själv lite så jag plockade ihop materialet jag skulle använda innan och sen pusslade jag ihop det.



De blommiga pappret köpte jag i ett block från Déjà Views och det heter Paper & Punch-out PLUM och är i storlek 8*8.



Resultatet på insidan. En tag i sidan som man kan skriva ett meddelande till födelsedagsbarnet och på andra sidan en ficka för presentkort eller en slant.



Tyvärr glömde jag att ta kort på det sista kortet jag gjorde på beställningen så det kan jag inte lägga ut. Men roligt har det varit att göra personliga kort på beställning, för det var flera som blev glada, både den som köpte dem och de som fick dem :)

Mors dag

På söndag är det dags för mors dag, och givetvis ska lilla mamma få ett kort, men jag har också via jobbet fått två beställningar av morsdagkort.

Kortet till min mor, ligger även på scrapbutikens blogg och det gjorde jag som inspiration till månadens tävling (den är nu avslutad och vinnaren kommer inom kort att presenteras där).



Sedan har jag gjort ett stafflikort med två stämplar från bildmålarna, ett blomband, kristallkvist, pärlor och blommor. Motiven har jag färglaggt med distress.



Det tredje kortet har jag använt ett jättefint papper från Webster´s page som heter Your life.Beautiful.Stämpeln på framsidan kommer från bildmålarna.



Samma papper befinner sig på insidan men med en inramning av ett blå turkost cardstock.
Här har jag använt en textstämpel från Inkido och i mitten uppslaget är det två magnoliastämplar. De blå bokstäverna har jag stansat ut med min cuttlebug i alfabetet Morgan. Lite pärlor, spets, en tag med band i och en fjäril fick också pryda kortet.



Nu har jag levererat korten till sin beställare som blev jätteglad! Och samtidigt ville hon köpa tre till av dem som jag redan gjort och hade med mig så nu har jag totalt sålt 8 kort... Riktigt kul! De små vinsterna lägger jag på fler verktyg och material ;)
För de finns ju så mycket roligt mer jag vill ha :)

Igår innan blodomloppet var jag faktiskt och köpte mig en hel drös med PRO marker pennor... så nu har jag färger så jag kan börja måla lite med dem.... Måste nog fixa mig ett bättre papper bara där de inte flyter ut. Några förslag? Nahe, tror jag ska sätta mig och pyssla en stund nu ;) blev ju lite sugen....

måndag 24 maj 2010

Rosa dymo med skrivstil?

I måndags så var jag med Petra och hennes dotter på lageröppet hos Designat. Hade inte tänkt handla något speciellt men det blev det snabbt ändring på då jag hittade något som jag letat efter ett tag men inte hittat i Sverige ännu. (Farligt att surfa på sidor från andra länder och hitta grejor som ännu inte hittat hit) ;)



Det jag hittade var detta... en rosa dymo med utbytbara alfabetsplattor...varav en med skrivstil! Förstå min lycka.



Så nu kan jag göra mig av med min andra dymo som genast blev tråkig ;)
Denna underbara lilla maskin gick på nästan 500 kronor men vad gör man inte ha ha.



Man får också med en fin rosa påse man kan förvara de extra bokstavsskivorna och bandremsor. Att byta mellan skivorna var inte svårt heller, bara att trycka ut den skiva som sitter i åt vänster och sen trycka i nästa. Det som kan vara en liten nackdel med denna är att det inte är svenskt alfabet på, dvs inte å,ä eller ö. Men det är lätt avhjälpt med en trubbig spik eller liknande som man trycker på baksidan som prickar eller en vit penna som fäster...



Och nu är det bara att vänta på att Designat får hem de nya fina ettikettremsorna också... nämligen i babyrosa, babyblå och en transparant!

Tyvärr för er andra då så tog jag och Petra de två sista, men hon skulle beställa hem fler så de kommer :)
Måste också säga att Designat och Scrapbutiken sitter med väldigt olika sortiment så de kompletterar varandra väldigt bra. Hittade inte särskilt mycket som var lika i deras sortiment... Vilket är bra för oss som shoppar = större utbud! :)

torsdag 20 maj 2010

Ny butik och design - Vilda stamps

Idag, den 20 maj öppnar ett nytt paradis för stämpelälskaren... VILDA STAMPS.

De har ett stort utbud på massor av underbara stämplar och jag har fått möjligheten att skapa två inspirationskort till släppet av stämplarna idag.
Dem kan ni se och läsa om på Scrapbutikens blogg... och glöm inte besöka Vilda Stamps hemsida eller Scrapbutiken för att se fler av dessa vackra stämplar!

Idag är också Vilda stamps sista Blogcandy-dag vilket innebär en form av tävling där du gör som följer:

1. Lägg in deras logga på din blogg i din sidebar och länka den till http://vildastamps.com/blog
2. Skriv om deras blogcandy och deras nya blogg i ett inlägg.
3. Lägg till dig [...]

I vinstpotten ligger 20 valfria stämplar och vem vill inte vinna det efter att man sett utbudet! :)

För att få se mer inspirerande kort gjorda på de nya stämplarna så besök deras nya blogg. Jag vet iallafall en som knappt kan vänta tills jag kan åka och scrappa.

Mycket nöje!

måndag 17 maj 2010

Scrapmaraton på Cloetta

Igår, söndag hade vi ett scrapmaraton på Cloetta. En heldag av scrapping med deltagare från Cloettas personalklubb och lite familjemedlemmar. Det vart en lyckad dag tycker både jag och deltagarna. Så lyckad att vi ska försöka köra en ny dag i juni...
Vi var sammanlagt 13 deltagare som skapade jättefina LO:s, kort och ask. Scrapbutiken var också med och sponsrade med verktyg, material och utmaning med priser. Stort tack till er! Lägger in lite bilder från dagen.


Annette funderar över sitt nästa steg, hon gjorde flera jättefina LO:s och det vinnande kortet i skissutmaningen. Grattis till ett jättefint kort!

Den första utmaningen stod i att göra ett kort med fyra rutor på framsidan, sen fick man välja om man ville har en detalj i rutorna eller en i mitten. Det här är de fyra bidrag som kom in till tävlingen... Kanonfina allihop!

Här är våran yngsta deltagare i färd med att få till blommor på en av alla fina LO:s hon fixade under dagen. Den här tjejen kommer bli ett proffs på scrappbooking
helt säkert, kanonduktig i så unga år...

Scrapbutikens utmaning var att alla fick ett paket, med samma material som skulle skapas ett kort av. Det var en jätterolig utmaning och att se hur olika resultaten kan bli även om alla har samma förutsättningar... Här är de bidragen.... Grattis Sussi till det vinnande kortet.

Deltagarna fick prova på distressing embossing stämpling utstansning av dies och spellbinder, punchrar och mycket annat. I ett anslutande rum hade vi alla verktyg och lite försäljning av papper, för det kan man aldrig få för mycket av.

Här håller Marie på och testar Embossingen. För att förklara för dem som inte vet vad det är så stämplar man ett motiv med en speciell stämpeldyna, häller embossingpulver över, skakar bort överflöd och sen värmer med en värmepistol.

Under dagen stod vi även för både fika och lunch, men det var knappt att deltagarna ville slita sig från sitt pysslande... Tack Sussi för hjälpen av både tillagning och bakning.


Men efter lite mat så får man förnyad energi, eller hur Lena?


Tacopaj med sallad och dressing med gurka och tacochips... mums!

Igen, ett stort tack till Petra och Jonny inne på Scrapbutiken för att ni förgyllde vår tillvara med tips och ideer, sponsring och priser, verktyg och även eran närvaro! Vi hoppas ni vill vara med fler gånger!


Dagen tog slut alldeles för fort som det alltid gör när man har roligt, men vi ser fram emot fler gånger, och glöm nu inte bort att delta i Scrapbutikens månadstävling!

tisdag 4 maj 2010

Pysselfri vecka....

Uj, en hel vecka utan pyssel, känns lite tungt. Har jag inte haft på länge men så är det när man åker iväg på kurs i Stockholm. Tror inte ens det finns några pysselbutiker här i Åkersberga utan då får jag nog åka en bit... Å på fredag när jag kommer hem är det bara att packa bilen full med grejor som ska med på loppisen i Tranås på lördagsmorgonen. Så kanske hinner jag göra något på söndagen....
Men nu blir det en lite trist vecka här på bloggen, har iofs ett andra kort på min beställning som är klar som jag ännu inte fått ut än som jag kan se om jag får tiden till att lägga ut.
Men det händer ju endel här på Runö och att umgås med kursare är ju en stor del av utbildningen, att byta erfarenheter och tips och annat smått och gott... Så kanske det inte hinns med... I så fall.... see you next week!